Statistieken
Waar kan ik mijn algemene statistieken en statistieken per specialisme zien?
Waar kan ik mijn algemene statistieken en statistieken per specialisme zien?

Overzicht statistieken in dashboard. Algemene statistieken, statistieken per werkonderdeel, statistieken per specialisme. Reactietijd.

Mario Zijlstra avatar
Geschreven door Mario Zijlstra
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In dit artikel vertellen we je meer over de statistieken pagina.

We maken onderscheid tussen algemene statistieken en statistieken gebaseerd op de werkonderdelen, die je hebt geselecteerd in het bedrijfsprofiel. Zo krijg je altijd relevante informatie om de juiste analyses te kunnen doen.

Statistieken

Je gaat naar de statistieken door in het hoofdmenu te klikken op het icoontje bij de rode pijl met nummer 1.

Algemene statistieken

Onder het kopje ‘Algemeen’(2) zie je een overzicht van jouw persoonlijke statistieken op 12Build. Wanneer je op de knop 'Specialisme'(3) klikt, kom je op de uitgebreide statistieken pagina terecht, waar je meer inzicht krijgt van jouw bedrijfsstatistieken.

Wil je de statistieken in een bepaalde periode wilt bekijken? Klik dan op de filterknop.
Zie hieronder:

Zoals je ziet, in het gifje hierboven, krijg je de aantallen te zien als met je muis over een staafdiagram gaat.

Hieronder een uitleg over 'algemene statistieken':

1. Profiel weergaven per maand - Jouw branding op 12Build. Hier zie je hoe vaak je in beeld geweest bij hoofdaannemers/installateurs/infra partijen in de markt.

2. Aantal weergaves per specialisatie - Hier zie je in welke 10 werkonderdelen je het vaakst in beeld geweest.

3. Aantal weergaves per zoekterm - Hier zie je op welke 10 zoekwoorden je het vaakst in beeld bent geweest.

4. Aantal ontvangen offerteaanvragen vergeleken met vorig jaar - Vergelijk het aantal offerte aanvragen, die je dit jaar hebt ontvangen met een jaar geleden.

5. Reactietijd in dagen - Geeft je reactie weer getoond in het aantal dagen. Reageer je binnen 1 dag of heb je langer de tijd nodig? Het blauwe staafdiagram geeft jouw reactiesnelheid weer, en het oranje staafdiagram vertegenwoordigt de markt.
    Dit is een indicatie hoe snel jij reageert en is niet zichtbaar voor andere gebruikers.

Hopelijk is bovenstaande allemaal duidelijk voor je.

Statistieken per specialisme

We staan hieronder stil bij het volgende tabblad 'specialisme'. Zie gif hieronder.

Hieronder een uitleg over 'specialisme':

1. Ontvangen offerteverzoeken vergeleken met de markt - Vergelijk het aantal offerte aanvragen, die je hebt ontvangen, vergeleken met de markt. Door de filter te gebruiken, kun je ook specifiek op één werkonderdeel kijken hoe je het doet in vergelijking tot de markt. Als je wilt weten wat de aantallen zijn, ga dan met je muis over de staafdiagram (zie gif).

2. Gemiddelde aantal offerteaanvragen per werkonderdeel - Dit laat zien hoeveel offertes er gemiddeld verzonden worden door hoofdaannemers op 12Build.
    Door gebruik te maken van het filter kun je dit ook per werkonderdeel achterhalen.
    Dat zou je kunnen helpen om je kans in te schatten op het scoren van je projecten.

*Sommige informatie is enkel beschikbaar als je een Activator en/of Promoter pakket hebt aangeschaft. Indien je meer wilt weten over een Activator of Promoter pakket, klik dan hier.