Autodesk BIM viewer - Bouwspecialist

Gemakkelijk BIM modellen viewen vanuit je eigen browser

S
Geschreven door Support 12Build
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Door een koppeling met Autodesk kunnen hoofdaannemers nu ook BIM modellen met jou delen zonder dat je hier specifieke software voor nodig hebt. De BIM modellen kun je vanuit 12Build heel gemakkelijk online bekijken.

Hieronder zie je hoe je een BIM model kunt herkennen tussen alle documenten.

fllsvWMvv7jIKn9YrVGhpM7EyNFXeBsUnLkg9lwANV857Q1vx18zd-DUjakemvGz8EgCar3rgBSqDhtUvjbvqMtCkZIPabWakiPAVdBuf2mECBQ4qepNIvgBiLBK2MkzdNKjk9IZ

In dit scherm kun je het BIM model bekijken door te klikken op ‘BIM Viewer’.

Bij het bekijken van het model ook rechts bovenin de bestandsinformatie zien, zoals de versie, versiedatum en de locatie van het bestand in BIM 360.

Laat zien met welk systeem of met welk type document jij kan samenwerken.

In je bedrijfsprofiel kun je selecteren met welke systemen en/of bestandstype je kunt samenwerken in BIM.

Hieronder is te zien hoe dit activeert. Via bedrijfsgegevens kun je vervolgens BIM selecteren. Hier kun je aanvinken welke BIM-modellen van toepassing zijn.

Denk hierbij aan:

• AutoCad (DWG,DXF)

• Revit (RFA, RVT)

• Open BIM (IFC)

• SolidWorks

• Tekla

• Etc.

Ontbreekt er een belangrijk systeem of onderdeel? Mail dan naar support@12build.com.