Bedrijf- en profiel instellingen
Gebruikers & contactpersonen
Hoe kan ik de contactpersonen beheren in mijn bedrijfsprofiel?
Hoe kan ik de contactpersonen beheren in mijn bedrijfsprofiel?

Collega's toevoegen, verwijderen, verborgen contactpersonen, wachtwoord vergeten, openstaande taken, contactpersonen en gebruikers beheren.

Mario Zijlstra avatar
Geschreven door Mario Zijlstra
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Als je als bouwspecialist rechtstreeks bent ingelogd, beschik je over de volledige beheerdersrechten, tenzij je bij de 'Overige contacten' staat, dan zijn je rechten beperkt. Als je inlogt vanuit een offerteaanvraag heb je ook beperkte rechten.

Kun je niet bij het beheren van de contactpersonen en weet je niet wie je binnen jouw bedrijf verder kan helpen als het gaat om rechten? Stuur ons dan even mailtje op support@12build.com.

Zodra je bent ingelogd in jouw account, klik je aan de linkerkant in het menu op Bedrijfsprofiel > Contactpersonen (zie afbeelding hieronder).

Soorten contactpersonen

We hebben drie verschillende soorten contactpersonen. Deze mogen allemaal inloggen in het profiel om projecten in te zien, offertes in te dienen en aanpassingen te doen.
Het verschil zit in de zichtbaarheid voor hoofdaannemers.

1. Mijn contactpersonen - Deze contactpersonen zijn zichtbaar voor alle hoofdaannemers en kunnen offerte aanvragen ontvangen. Deze contactpersonen kunnen het bedrijfsprofiel wijzigen, contacten beheren en alle projecten inzien.

2. Mijn verborgen contactpersonen - Deze contactpersonen kunnen inloggen, hebben alle rechten, maar zijn niet zichtbaar voor hoofdaannemers. Hij of zij kan wel automatisch in de CC gezet worden, zodat dit contactpersoon ook altijd de offerte ontvangt. Deze contactpersonen kunnen het bedrijfsprofiel wijzigen, contacten beheren en alle projecten inzien.

3. Overige contacten - Deze contactpersonen zijn toegevoegd door een hoofdaannemer en zijn te herkennen een het koppelteken naast de naam (zie afbeelding hieronder). Deze contactpersonen zijn alleen zichtbaar voor de aannemer, die ze heeft toegevoegd. Wil je een gekoppelde contactpersoon verwijderen? Dan kun je dit mailen naar support@12build.com.
    Deze contactpersonen kunnen het bedrijfsprofiel niet wijzigen, kunnen geen contacten beheren en hebben alleen toegang op projecten waaraan hij of zij is gekoppeld.

Contactpersonen toevoegen en verwijderen

Wil je een nieuw contactpersoon toevoegen? Klik dan op 'Contactpersoon toevoegen' en vul het e-mailadres van de nieuwe gebruiker in (zie afbeelding hieronder).

Om veiligheidsredenen is voor deze actie extra authenticatie vereist. Hoe dat precies werkt, zie je in dit artikel.

Als het contactpersoon is toegevoegd, vul je zo nodig de contactgegevens aan. Bijvoorbeeld zijn of haar volledige naam, functie, direct telefoonnummer, profielfoto, etc.

Daarnaast heb je de optie om iemand als eerste aanspreekpunt en/of CC-ontvanger in te stellen. Stel je een contactpersoon in als CC-ontvanger? Dan staat deze persoon altijd in de CC, wanneer er een offerteaanvraag wordt gestuurd vanuit de hoofdaannemer, zie afbeelding hieronder bij instellingen.

Wil je het contactpersoon verwijderen? Klik dan rechtsboven op "gebruiker verwijderen", zie rechtsboven in de afbeelding hierboven.

Let op: Is de knop "gebruiker verwijderen" niet zichtbaar. Dan is de contactpersoon gekoppeld aan een of meerdere hoofdaannemers. Stuur in dit geval een mail naar: support@12build.com en vermeldt het e-mailadres die verwijderd moet worden.

Wachtwoord opsturen

Is je collega zijn wachtwoord vergeten? Hier gebruik je de knop 'Stuur wachtwoord' voor. Vervolgens ontvangt de contactpersoon een mail met een link om een nieuw wachtwoord aan te maken.

Je kunt ook zelf eenvoudig een nieuw wachtwoord opvragen via de website, op deze pagina.

Openstaande taken

Het kan voorkomen dat een hoofdaannemer een offerteaanvraag verstuurt naar een bouwspecialist, waarbij de betreffende contactpersoon nog niet in ons platform bekend was of dat er een wijzigingsvoorstel is gedaan. In dat geval krijgt het eerste aanspreekpunt van de bouwspecialist een mail om deze te beoordelen. De offerteaanvraag wordt wel gelijk naar de nieuwe contactpersoon verzonden, maar is voor alle contactpersonen zichtbaar, behalve de contactpersonen die bij 'Overige contacten' staan.

Wanneer hoofdaannemers contactpersonen toevoegen, verschijnen deze onder het kopje 'Openstaande taken'. Je krijgt hier de mogelijkheid om zelf te beslissen wat er met deze aangedragen contactpersonen moet gebeuren.

Wanneer je klikt op 'Beoordeel contact', heb je 3 mogelijkheden, namelijk:

1. Gelimiteerde rechten - Het contactpersoon blijft in de 'Overige contacten' staan en heeft alleen inzicht in het project waar hij of zij voor is aangevraagd.

2. Alle rechten - Het contactpersoon wordt volledig toegevoegd aan het profiel van de bouwspecialist en kan alles binnen de omgeving van 12Build inzien en beheren.

3. Opnieuw toewijzen en verwijderen - Het contactpersoon wordt verwijderd uit het platform en je kunt een andere gebruiker toewijzen aan het project waar hij of zij eventueel aan gekoppeld is.