Projecten
Projecten dashboard (bouwspecialist)
Hoe kan ik een bericht versturen of mijn offerte indienen?

Offerte indienen, bericht versturen

Tim van der Weerd avatar
Geschreven door Tim van der Weerd
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Vanuit offerteaanvraag/projectoverzicht?

Vanuit het projectoverzicht of vanuit de mail is het mogelijk om een bericht te sturen of een offerte in te dienen.

Optie 1: Vanuit een offerteaanvraag

Wanneer je kiest voor 'Reageren/ ik heb een vraag' kun je een bericht versturen naar de hoofdaannemer. Je kunt ook direct een offerte indienen door op de groene knop 'Offerte indienen' te klikken.

Optie 2: Vanuit het projectoverzicht

In het projectoverzicht kun je kiezen voor 'Bericht versturen' of 'Offerte indienen'.

Bericht versturen

Wanneer je een bericht naar de hoofdaannemer wilt versturen, krijg je het onderstaande scherm te zien. Stel hier je bericht op en maak eventueel gebruik van een sjabloon. Meer informatie over werken met sjablonen vind je hier. Je kunt hier ook bijlagen meesturen, deze vind je linksonder het scherm.

In het menu 'Communicatie' vind je alle verstuurde en ontvangen berichten terug.

Je kunt hier ook reageren op berichten door onderaan op de knop 'Beantwoorden' te klikken.

Offerte indienen

Het indienen van je offerte gaat in 5 stappen.

Begrotingsregels

Als de hoofdaannemer heeft gekozen voor het verstrekken van begrotingsregels, dan kun je deze invullen. Geef in de laatste kolom ook aan of de betreffende regel is opgenomen in de offerte.

Documenten

Voeg de bestanden die bij jouw offerte horen toe door deze naar het vlak te slepen of kies voor 'Blader naar het bestand'. Selecteer vervolgens de algemene documenten - bijvoorbeeld Algemene Voorwaarden - die je mee wilt sturen.

Bericht

Stel hier het bericht op en kies eventueel om een sjabloon te gebruiken.

Samenvatting

In dit scherm kun je controleren of alles in je bericht goed staat. Is dit niet het geval? Dan kun je in de voorgaande stappen aanpassingen doen door linksonder te klikken op 'Vorige' en 'Volgende'.

Opsturen

Als bericht helemaal klopt, dan kun je met de knop 'Verstuur' de offerte indienen bij de hoofdaannemer.